Prirodni, 100% originalni nemački proizvodi sa tradicijom.

Savršene i zategnute noge: Kako do njih?

Za zategnute i oblikovane noge neophodno je uraditi mnogo stvari, kako bi stigli do željenih rezultata. Kada god naiđete na tekst, gde se savršene noge obećavaju u roku od mesec dana, preskočite istog trenutka. Ukoliko tragate za formulom koja će vam preko noći doneti lepe noge, znajte da je nema. Rezultati se postižu se kombinacijom više elemenata, a svaki je podjednako važan.

  • Fizička aktivnost
  • Nega kože
  • Zdrava ishrana
  • Bolja cirkulacija

 

U nastavku teksta, detaljno ćemo vam objasniti sve pomenute stavke. Pred vama su saveti za zategnute noge i odgovor na pitanje: Kako oblikovati noge?

Fizička aktivnost

Fizička aktivnost važna je za oblikovanje nogu. Postoje različiti načini da budete aktivni, a na vama je da izaberete onu koja vam najviše prija. Nije nužno posećivati teretane i fitnes centre, važno je biti u pokretu. Šetnje su odličan izbor, a sasvim je dovoljno izdvojiti između 30 i 45 minuta dnevno. Zvuči neverovatno, ali već nakon mesec dana svakodnevne šetnje, noge izgledaju drugačije.

Nije smak sveta ukoliko ne možete da nađete vreme za šetnju svakog dana, rezervna opcija je da smanjite vožnju kolima. Poenta je da što više aktivirate noge. Koristite stepenice umesto lifta, zvuči naporno, ali savršene zategnute noge neće se same od sebe napraviti. Ukoliko želite više da se pokrenete, vožnja bicikla je pravi izbor. Vožnja bicikla ne umara, a pored ogromnog uticaja na liniju, izbegavate i gradske gužve. Za neke je vožnja rolera najbolji izbor, a mi se slažemo. Uživajte u vožnji rolera kada god možete, rezultati će doći. U to ne sumnjajte.

Najbolje vežbe za noge

Teretana je za neke najbolji izbor. Pre nego što počnete s treninzima, potrebno je napraviti plan vežbanja. Postoje razne varijacije treninga i vežbi koje daju rezultate. Neke su zahtevnije, neka lakše. Savršene i zategnute noge nastaju predanim radom i disciplinom. Pred vama su najbolje vežbe za noge:

Čučnjevi – verovano najbolja vežba za noge. Svaki fitnes trener će vam to potvrditi. Postoje različite vrste, kao što su sumo čučanj, skok iz čučnja, curtsy čučanj i mnogi drugi. Svaka opcija je delotvorna i daje fantastične rezultate.

Iskoraci Oblikovanje nogu zahteva da ubaciti iskorake. Iskoraci su važni, ako želite zategnute noge, jer se pored čučnjeva smatraju idealnim.

Podizanje na nožne prste – Vežba je namenjena za listove. Podizanje na prste fantastično utiče na listove i daje odlične rezultate. Ne morate da žurite, lagano se podižite. Kada listovi krenu da bride, znajte da radite pravilno vežbu. Pored podizanja, možete raditi i izdržaj za listove. Vremenom ćete sve duže moći da ostanete u tom položaju, a kada dođu rezultati, bićete oduševljeni.

Sve vežbe za noge možete raditi i sa opterećenjima, vodite računa da ne dođe do prevelikog opterećenja. Za najbolje rezultate važan je kvalitetan oporavak i odmor.

Nega kože

Za savršene noge osim fizičke aktivnost, utiče i nega kože. Noge izgledaju perfektno, ukoliko vodimo računa o njima. Postoje različiti načini da to učinimo, a svaki je važan.

Uklanjanje dlačica neizostavan je deo za savršene noge. Na raspolaganju su različite metode kako da uklonite dlačice, smatra se da je depilacija najdelotvornija. Posebno se ističu depil kreme i trakice za depilaciju. Nisu samo dlačice neprijatelji nogu, već je tu i celulit. Nije teško rešiti se celulita, svakako će dobro doći korišćenje kvalitenih gelova i seruma.

Voda i zdrava ishrana

Džaba sve ukolikno nema zdrave ishrane. Pored toga, hidratacija je ključna i to pogotovu važi tokom leta. Najpre, količina vode koju unosite dnevno je temelj hidratacije i cirkualcije. Voda kožu čini elastičnom i smanjuje mogućnost stvaranja viška kože. Preporuka je da se unosi 0.3 dl po 1kg telesne težine. Idite svuda sa flašicom vode i neka bude staklena. Uz vodu, tu su još zeleni čaj i prirodni ceđeni sokovi bez zaslađivača, koji su odlični za organizam.

Savršene i zategnute noge traže kvalitetne namirnice. Prednjače spanać, laneno seme, paradajz i jaja. Pravilna ishrana pomaže pri izgradnji mišića, a ujedno topi masti. Proteinski obroci su odličan izbor, zato što sadrže kolagen. Vitamin C važan je faktor za proizvodnju kolagena. Ishrana neka bude bogata vitaminima i mineralima, sve češće se pominje vlaknasta hrana. Uglavnom se nalaze u mahunarkama, voću i povrću.

Bolja cirkulacija

Poslednji element za lepe i perfektne noge je cirkulacija, ali ne i najmanje važan. Cirkulacija se stimuliše masažama i naizmeničnim tuširanjem. Koža je sveža i jačaju vene. To su ujedno i preventivne mere kod pojave celulita. Kod tuširanja važno je da koristite hladnu i toplu vodu, tako jačate imuni sistem.

Hodajte bosi kada god vam se ukaže prilika. Time se podstiče cirkulacija u tabanima, a jačaju tetive, zglobovi i vene. Tokom leta i vrelih dana, noge brzo otiču. Krv se gomila. Nema boljeg oporavka, nego da legnete na leđa, podignete noge i naslonite ih na zid. Vene se opuštaju, a otok polako počinje da se povlači.

Ima mnogo stavki koje se moraju ispoštovati. Savršene, lepe i zategnute noge možete postići, samo je važno da se pridržavate svih saveta. Niko ne kaže da je lako, ali imajte na umu da je zdravlje na prvom mestu. Sada nema nazad, leto je tu.

Vaš najbolji prijatelj za savršene noge:

Izvori:
https://www.dijetaizdravlje.com/
https://www.nivea.rs/