Prirodni, 100% originalni nemački proizvodi sa tradicijom.

Guarana i alge – biljke vajari tela

Kriterijumi ženske lepote menjali su se tokom vekova. Svaka epoha donosila je nove ideale o savršenom telu i izgledu pripadnica lepšeg pola. Razlike su uslovljene i meridijanima, kulturama, prirodnim okruženjima, tradicijom, a istorija pamti da su ga ponekad određivali i vladari. Ipak, kada je reč o idealnom ženskom telu, od pamtiveka do naših dana postoji zajednički, nesporan kriterijum – ono mora da je zategnuto i čvrsto, sa elastičnom kožom.
Ovo su, kažu stručnjaci, osobine mladog, zdravog tela. Zato ne treba da čudi što se većina žena trudi da taj simbol mladosti što duže očuva, naročito u periodima kada zbog mnogobrojnih razloga prirodni mehanizmi koji ga održavaju počnu da popuštaju. Raznim vežbama, kremama i losionima za negu trude se da im telo ne izgubi gipkost i da što duže budu u top-formi. Bez sumnje, vole i da ga podmlade različitim preparatima za zatezanje i učvršćivanje kože. Stručnjaci, međutim, naglašavaju da je za uspeh tretmana najvažniji pravilan izbor kao i razumevanje stvarnih razloga koji do toga dovode.
– Do smanjivanja elastičnosti kože i, posledično, njenog lošeg, starijeg izgleda naročito dolazi posle gubitka telesne težine i smanjenja masnog potkožnog tkiva, biloda je to zbog dijete ili povećane fizičke aktivnosti – objašnjava dr Danijela Milosavljević. – U tim situacijama preporuka je da se koriste preparati koji će povećati čvrstinu vezivnog potkožnog tkiva i dati koži lepši izgled.
Među desetinama krema i losiona koji podmlađuju i zatežu kožu po efikasnosti se izdvajaju oni koji sadrže karnitin i pantenol, kaže naša sagovornica. – Višegodišnja istraživanja pokazala su da je L-karnitin kompleks koji podstiče transport masnih kiselina u ćelije što povećava njihovu iskoristljivost i razlaganje, a to dovodi do smanjenja potkožnog masnog tkiva i masnih naslaga u njemu – kaže dr Milosavljević. – Ovaj kompleks pojačava eliminaciji masti radi dobijanja energije, pa poboljšava sportske performanse i izdržljivost a istovremeno redukuje telesne masnoće, čuvajući pritom mišićno tkivo. Proizvodeći energiju, karnitin obezbeđuje da mišićna vlakna u potkožnom tkivu dobiju jači tonus i da kolagena vlakna budu zategnutija. Sve to rezultuje zategnutijom kožom i potkožnim tkivom. S druge strane, pantenol regeneriše kožu i podstiče epitelizaciju, čime obezbeđuje da ona izgleda zdravo, blistavo i baršunasto.

Osim L-karnitina i pantenola, dobri i delotvorni preparati za zatezanje i učvršćivanje sadrže i komponente izolovane iz nekih biljaka. Pokazalo se da su za tu namenu vrlo efikasne guarana i alge. Štaviše, kombinacija ova dva jedinjenja i dve biljke daje formulu koja primetno popravlja tonus kože i trenutno pruža osećaj svežine. – Guarana sadrži sastojak sličan kofeinu koji ubrzava metabolizam, podstiče sagorevanje masnoća i eliminaciju toksina – naglašava dr Milosavljević. – Na taj način smanjuje se potkožno masno tkivo i podstiče željeno reoblikovanje tela. Alge pak sadrže obilje vitamina i minerala, kao i proteine od kojih je u najvećoj koncentraciji kolagen, te tako utiču na zatezanje i povećanje gipkosti kože. Alge, takođe, imaju antioksidativno dejstvo i podstiču stvaranje kolagena u potkožnom tkivu, što sve za rezultat ima zategnutu i baršunastu kožu.
Po rečima naše stručne saradnice, preparati koji istovremeno sadrže L-karnitin, pantenol, guaranu i alge utiču na povećanje tonusa kože i potkožnog tkiva, omekšavaju kožu i povećavaju njen elasticitet. Sve to daje lepši i vitkiji izgled žene. – Ovakvi prepararti se preporučuju onima koji su na dijeti i žele da smršaju – kaže dr Milosavljević. – Osim toga, vrlo su delotvorni i pomažu onima koji su mnogo fizički aktivni i redovno treniraju kako bi izgubili telesnu težinu. Veoma su efikasni i za porodilje koje posle porođaja imaju takozvani višak kože.
No, ni najbolje pripremljeni preparati za učvršćivanje i zatezanje kože ne mogu dati željene rezultate ukoliko se ne koriste pravilno. – Trebalo bi ih nanositi ujutru i uveče na čistu kožu, utrljavanjem uz masiranje – savetuje dr Milosavljević. – Može da se maže na sve problematične delove tela kao što su noge, butine, kukovi, ruke, stomak i zadnjica. Preporuka je da se ovakav preparat koristi neprekidno bar mesec dana, a ako ima potrebe, može i duže. Rezultati su vidljivi vrlo brzo, osećaj na dodir kože je fantastičan, a s vremenom dolazi i do smanjenja obima na željenim delovima tela.
Umesto mleka za telo
– Preparati koji istovremeno sadrže L-karnitin, pantenol, guaranu i alge mogu da se koriste svakodnevno – objašnjava dr Danijela Milosavljević. – Preporučuje se da se nakon tuširanja koriste umesto mleka za telo. Posle nanošenja na telo ovakvi preparati daju osećaj mekoće, elastičnosti i zategnutosti. Njihovim korišćenjem koža postaje somotasta i baršunasta, i, što je za pripadnice lepšeg pola vrlo važno, mnogo lepo izgleda.